października 19, 2012

Czekolada plastyczna - przepis i dekoracje

Składniki:

  • 1 tabliczka czekolady (najlepiej gorzka-powyżej 70% lub biała),
  • 2 łyżki miodu.



Przygotowanie:
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę.
Dodajmy miód i mieszamy, nie za długo, tylko do wymieszania składników.
Wylewamy na papier (zwykłą białą kartkę - nie do pieczenia) rozsmarowujemy na warstwę grubości ok. 4 mm i zostawiamy na 2-5 godzin.
Kiedy czekolada w pełni zastygnie zdejmujemy ją z papieru i zagniatamy ogrzewając w dłoniach aż czekolada będzie plastyczna (ona jest jak modelina).
Teraz pora uruchomić wyobraźnię i stworzyć coś niezwykłego :)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Perfekcyjna Kartka , Blogger